zaterdag 16 juli 2011

Tsead Bruinja ferlit Bornmeer

Twatalich dichter Tsead Bruinja ruilet Bornmeer yn foar de Afûk as útjouwer fan syn Frysktalich wurk. Hy skriuwt oer syn nije boekprojekt (wurktitel Stofsûgersjongers / Stofzuigerzangers) op syn weblog (13 july):

“Afgelopen vrijdag reisde ik samen met beeldend kunstenaar Mirka Farabegoli en saxofoniste Femke IJlstra langs onze geboortehuizen in Friesland. Dit freelancerspersoneelsreisje maakte deel uit van een boekproject dat hopelijk volgend jaar gerealiseerd zal worden.
Het wordt een boek met cd en beeldende kunst met als thematiek vertrekken en terugkomen, zowel wat betreft het verleden als het heden. Dat kan dus zijn het herhaaldelijk bekijken van je geboortehuis op Funda of het kan gaan om het terugkomen van een optreden in Nicaragua met een jetlag van hier tot Abcoude. (..)
Het boek dat op dit moment als werktitel Stofsûgersjongers / Stofzuigerzangers draagt, zal de debuut cd/super audio cd bevatten van Femke IJlstra op het label Aliud (http://www.skarstermusic.com/) met daarop moderne klassieke muziek die speciaal voor en door haar geschreven zal worden (..).
Mirka Farabegoli (http://www.mirkafarabegoli.com/) bij wiens schilderijen ik eerder gedichten schreef, te bekijken op http://www.tseadbruinja.nl/galery26.htm, zal voor het boek etsen maken. (..)
En dit tweetalige project met boek, cd en beeldende kunst zal verschijnen bij de nieuwe uitgeverij van mijn Friese werk, namelijk de Afûk.”

De switch is opfallend. Tsead Bruinja wie ien fan de earste dichters yn de “stâl” fan Bornmeer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten