dinsdag 17 september 2013

PERSBERICHT Het verhaal van het Fries Museum

PERSBERICHT

Zojuist verschenen: Het verhaal van het Fries Museum

Het nieuwe Fries Museum in het hart van Leeuwarden is op vrijdag 13 september geopend door koningin Máxima. Dit cahier brengt het verhaal van de spectaculaire nieuwbouw, die mede dankzij een groot legaat van de internationaal vermaarde Friese architect Abe Bonnema tot stand kon komen. Maar ook is er ruime aandacht voor de geschiedenis van het Fries Museum.

Toegankelijk geschreven, rijk geïllustreerd en vriendelijk geprijsd is Het verhaal van het Fries Museum een ideale kennismaking met het geheel vernieuwde en meest complete regionale museum van Nederland.

Journalist en publicist Abe de Vries laat de reis beginnen rond 1820, als onder de Friese adel en hogere burgerij voor het eerst het idee ontstaat om oudheden te verzamelen en in een museum tentoon te stellen. Het museum kwam er uiteindelijk in 1881. Het boek besluit met een interview met de huidige directeur van het Fries Museum, Saskia Bak.

Hoe combineert het Fries Museum oudheden met moderne beeldende kunst? Waar komen de belangrijke collecties van het museum vandaan? Hoe ziet het Fries Museum de toekomst? U leest het in Het verhaal van het Fries Museum, de eerste publieksuitgave over de historie van de topattractie van Leeuwarden.

*

Abe de Vries, Het verhaal van het Fries Museum (Uitgeverij Bekking & Blitz, Amersfoort 2013). 68 p.; ISBN 978 90 6109 4777; prijs 12,50 euro.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten