woensdag 12 oktober 2011

Tim de Vries & Boglarka Erdös jouwe lunsjkonsert yn de Harmonie, 28 oktober: Vitali, Schubert, Tsjaikovsky

Gratis lunchconcert van Tim de Vries, Boglarka Erdös en Andrea Hornyak 28 oktober in de foyer van schouwburg de Harmonie te Leeuwarden



De 11-jarige Tim de Vries (Zaandam/Oudebildtzijl) is een van de leerlingen van de Academie Muzikaal Talent in Utrecht. Hij speelt Méditation Op. 42, no. 1 van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en (delen van) Sonatine in D-majeur Op. 137, no. 2 van Franz Schubert. Tim begon op zijn zevende met vioolles. Hij geldt in zijn leeftijdsgroep als een van de meest getalenteerde violisten van Nederland. Wat hem onderscheidt van zijn leeftijdgenoten is de prachtige eigen ‘toon’ die hij weet te maken en zijn vermogen om met zijn instrument verhalen te vertellen.



Boglárka Erdös neemt het tweede deel van het lunchconcert voor haar rekening. De 14-jarige Erdös begon met vioolspelen toen ze nog geen vier jaar oud was. In 2003 heeft zij een plaats gekregen bij Joyce Tan in de Jong Talent afdeling van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. In oktober 2008 is zij toegelaten tot de Academie Muzikaal Talent.

Andrea Hornyak begeleidt beiden op piano. Zij timmert al langer aan de weg. De Hongaarse speelt sinds haar zesde piano en won op 13-jarige leeftijd al een muzikale prijs bij het Nationale Pianoconcours te Nyíregyháza (Hongarije). Daarna volgden vele andere prijzen. Samen met Erdös speelt zij Chaconne van Tomaso Antonio Vitali en (delen van) het Vioolconcert Op.35 in D, no. 1 van Tsjaikovski.

Het gratis lunchconcert is inmiddels een gekoesterde traditie in De Harmonie. In een prettige, ontspannen sfeer kunt u onder het genot van een broodje, een kopje soep en een drankje genieten van prachtige muziek. De optredende jonge musici zijn veelal winnaars van concoursen in Nederland of daarbuiten. Dankzij de lunchconcerten kunnen zij podiumervaring opdoen. Als extra stimulans worden de optredens beoordeeld door het publiek en een jury. De winnaar ontvangt uit handen van de vereniging De Vrienden van De Harmonie de award ‘De Zilveren Vork’ en een geldprijs. De namen van de musici vindt u kort voor de concertdatum op onze website: www.harmonie.nl. De overige lunchconcerten zijn op vrijdag 25 november, vrijdag 27 januari, vrijdag 24 februari en vrijdag 30 maart.

Aanvang: 12:30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten